item - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

ZO HOUD JE JE PRINT MOOI

ZO HOUD JE JE PRINT MOOI

Met de volgende tips houd je de print op je schort zo lang mogelijk mooi. 

1 Zo koud mogelijk

wassen dertig graden

Je zult verbaasd zijn hoe schoon je was uit de wasmachine komt als je op 30 graden of kouder wast. Behalve als je te maken hebt met infectiegevaar (keuken/verpleging) of met huisstofmijtallergie is er niet echt een reden om heet te wassen. Zet de temperatuur van je wasmachine dus zo laag mogelijk. Dat is beter voor je print, voor je textiel en ook nog eens voor je portemonnee. 

TIP: Als je vaak koud of lauw wast is het goed om af en toe je machine op 90 graden te laten draaien met wat natuurazijn. Daarmee los je achterblijvend vet op en ontkalk je de machine. 

2 Vermijdt bijtende wasmiddelen

Bleek en andere sterke wasproducten kun je beter uit de buurt van je schort met print houden. Een zacht vloeibaar wasmiddel doet zijn werk prima. Kies bij hardnekkige vlekken liever voor een vlekverwijderaar. Die kun je op de plek van de vlek aanbrengen en zo stel je de print niet direct bloot aan agressieve middelen.

3 Kort centrifugeren

Centrifugeer niet te lang. Hoe langer je centrifugeert, hoe meer kreukels en hoe meer kans op breukjes in de print. 

4 Geen wasdroger

Doe je geprinte schorten niet in de wasdroger. Hoge temperaturen zijn het slechtst voor je print. Als je dan toch voor de wasdroger kies zet hem dan niet op de hoogste temperatuur. Verder kun je het beste de schort niet helemaal tot het eind laten drogen. Leg of hang de nog wat klamme schort plat te drogen. Dat scheelt je ook nog strijken.

5 Strijken op de achterkant

Dit spreekt voor zich. Zoals gezegd is hitte de grootste vijand van je print. De schort op de achterkant strijken voorkomt direct contact met het strijkijzer. 

6 Gelijke materialen

Was zoveel mogelijk stoffen met dezelfde textuur. Van verschillende materialen bij elkaar in de machine gaat textiel sneller pillen en de prints kunnen gaan breken en loslaten. Dat komt door de kracht waarmee materialen in de wasmachine elkaar raken. Vooral handdoeken hebben zo'n schurende werking.

(7 Binnenstebuiten wassen)

Niet echt van toepassing op schorten, maar wel voor je t-shirt, sweatshirt, hoodie en andere kledingstukken met print. Draai je kleding binnenstebuiten voor je het in de wasmachine en droger doet. Dat scheelt enorm. Het helpt ook tegen de eerder genoemde schurende werking van kleren op elkaar. 

Succes met de was en als je nog tips hebt horen we die graag.

[profiler]
Memory usage: real: 37224448, emalloc: 36660432
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem